RTL KLUB Csillag születik 3

Nézd a RTL KLUB Csillag születik 3 adásait!

Csillag születik - A válogatás 2011 20.30

2011-ben is folytatódik a Csillag születik, Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutató show-műsora az RTL Klubon A Csillag születik-et Ördög Nóra és Nagy Sándor vezeti. Zsűri: Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Fáy Miklós és Szirtes Tamás

MR. JOE BÚCSÚZOTT ELŐSZÖR A CSILLAG SZÜLETIKTŐL
A harmadik élő show-ban az Appril Project, az Everdance, Gomes, Krizbai Teca, László Attila, Mr. Joe, Szabó Ádám és Timi Chen mérte össze tudását.
20:30 A nyolc legjobb produkció előadói berobbantak a színpadra a show elején. A táncosok, énekesek és a harmonikás Szabó Ádám egységgé kovácsolódott a közös produkcióban.
20:39 Mr. Joe melegítette be a színpadot a többi versenyzőnek első fellépőként. Tom Jones I’m Alive című dalát szólaltatta meg rekedtes hangján a zsűri és a közönség előtt. Mr. Joe mögött fekete-piros ruhás táncosnők riszáltak, hogy teljes legyen a show. Szonja csak ennyit mondott: „nagyon-nagyon jól énekelsz. De azt várom, hogy ugyanúgy robbanjál, mint a hangod, mert az fenomenális.” Szirtes tanár úrnak viszont teljes volt a produkció, szerinte az énekes végig tudta tartani a dal dinamikáját. Hernádi Judit őszinte akart lenni, ezért megmondta: „Én annyira nem kedvelem, amit csinál. De majdnem meggyőzött.” Mr. Joe 30 pontot kapott.
20:50 Az Everdance férfi táncosai matrózruhában ropták a színpadon, majd a lányok is megérkeztek pörgős szoknyáikban, hogy elcsábítsák a tengerészeket. A Candyman, a Tough Lover és a Mr. Jungle című dalokból álló mixre pörgették egymást az Everdance tagjai. „Én egy nagy Everdance-rajongó vagyok” – kezdte értékelését Szirtes Tamás, de hozzáfűzte, mai produkciójuk nem volt olyan meggyőző, mint az eddigiek. Szonja csatlakozott ehhez a véleményhez. Hernádi Juditnak tetszett, amit látott és Fáyt hibáztatta a negatív véleményekért, amiért korábban kritizálta a tánccsapat védjegyét, a műfajok keverését. Fáy beismerte bűnét. Az Everdance 27 pontot kapott.
21:07 Szabó Ádám a Stereo Love és a Hot mixével lépett színpadra Edward Mayától és Innától. Az első középdöntőben showmannek kikiáltott harmonikás egy széken ülve kezdett zenélni, majd csatlakozott háttértáncosaihoz és ő is táncolt a hangszerével. Hernádi Judit jól megnézte Ádámot és visszaigazolást kapott arra, hogy a harmonikás remek előadó. Szirtes tanár úr szerint Ádám nagyon személyes viszonyban van a hangszerével és egyszerűen ő maga is „zenéből van”. Fáy értékelte, hogy nem kacsintgatott a produkció alatt, Szonja pedig kijelentette: „Még sokáig ne számítsanak rád a barátaid, mert jó sokáig itt leszel.” Szabó Ádám 33 ponttal az első helyre ugrott.
21:16 Krizbai Teca sokat mesélt szerelméről a kisfilmjében, majd zongorájánál ülve a Piramis „Szállj fel magasra” című dalát adta elő. A háttérben Nagy-Kuthy Zoltán és Kuthy Mercedes táncolt. Fáy szerint ez volt a legkevésbé személyes előadása és mire beindult volna a produkció, máris véget ért. Szonja épp ellenkezőleg gondolta, szerinte az a legjobb Tecában, hogy minden szónak jelentése van, amit énekel és teljesen „mögötte van a dalnak”. Szirtes tanár úr és Hernádi Judit egyetértett ezzel a véleménnyel. Krizbai Teca 32 pontot gyűjtött a Piramis-dallal.
21:31 Az Appril Project szívből-lélekből táncoló tagjai egy esős délutánt idéztek fel a parkban. „A múltkori adásban elvettem tőletek egy nagyon jót, de ezt most visszakapjátok” – mondta Oroszlán Szonja a csapatnak, a színésznő le volt nyűgözve a produkciótól. Fáy szerint a táncban egyszerre volt meg a líra és az agresszió. „Az embernek az az érzése, mintha egy új műfajt teremtenétek” – fűzte hozzá Szirtes tanár úr. 35 ponttal az Appril Project átvette a vezetést Szabó Ádámtól.
21:40 László Attila a V-Motorock „Várj, míg felkel majd a nap” című slágerét énekelte el teljes átéléssel a Csillag Születik színpadán. Fáy Miklós értékelésében elmondta, hogy Attilának „nagy volt a kabát, amit magára vett”, szerinte gyengébben teljesített, mint korábban. Hernádi Juci egyetértett, Szirtes tanár úr viszont azt mondta, szerette nézni az arcát, amin Attila mindig érzelmeket közvetít, és hogy vannak érett gondolatai, de a fiúnak nem egyenletes a teljesítménye. Oroszlán Szonja javasolta, hogy építkezzen az előadása alatt, ne kezdje teljes gőzzel, mert így „nincs hova kilyukadni”. László Attila 31 pontot kapott.
21:58 Gomes kékre festve, indiai ruhában lépett színpadra és egy tőle megszokott, sokrétű táncot mutatott be távol-keleti hangulatot varázsolva a stúdióba. „Az egy áldott pillanat volt, amit a múltkor csináltál. Van, akivel ilyesmi soha nem fordul elő. Féltem, hogy nem tudod magadat überelni. Szerintem most ez is történt” – kezdte az értékelést Hernádi Judit. Szirtes Tamás szerint amit láttunk, a keveréke volt egy törzsi varázslónak, egy pantomimesnek és egy bohócnak, szerette a produkciót és Gomes átható tekintetét, erőteljes mozdulatait. „Rajongóid előtt állsz” – mondta Fáy Miklós, aki szerint Gomes személye is nagyon-nagyon érdekes, nemcsak a tánca. Nagy Sanyi a színfalak mögött hozzátette, hogy a táncos megjelenítette a teljes indiai mondavilágot. A zsűri nem igazán tudta pontosan kifejezni véleményét, de 33 ponttal jutalmazta az előadást.
22:08 Timi Chen Oláh Ibolya Magyarország című dalát adta elő a zsűrinek és a közönségnek. Szirtes Tamás kínaiul köszönte meg a produkciót Timinek, Hernádi Juci szerint azonban nem volt elég, amit hallott. Fáy a legnagyobb fejlődést Timiben látta a versenyzők közül az előző produkciókhoz képest, Oroszlán Szonja pedig elárulta, hogy az előadás alatt végig izgult miatta és ez nem jó, sokkal többet kell gyakorolnia a fiatal énekesnőnek. Timi Chen 30 pontot kapott a zsűritől.
22:36 A zsűri értékelte az estét, Hernádi Judit elárulta, hogy kellemes meglepetés volt számára az Appril Project, és azt is hozzátette, hogy akit bántott, annak tudnia kell, hogy a rossz kritikát csakis szeretetből mondta. Úgy tűnik, eljött a bűnbánat megvallásának ideje, Juci után Fáy az Everdance táncosainak üzente, hogy nyugodtan rúgják fenékbe a műsor után.
22:39 A Csillag Születik korábbi szériáinak emlékezetes szereplői, Kovácsovics Fruzsina és Varga Viktor saját slágereikből adtak elő egy mixet.
22:46 A szavazás lezárása után felsorakoztak a színpadon a Csillag Születik versenyzői. Biztosan továbbjutottak: Szabó Ádám, az Appril Project, Krizbai Teca, László Attila, Gomes, az Everdance és Timi Chen. Mr. Joe-nak búcsúznia kellett.
Mr. Joe-nak búcsúznia kellett a Csillag Születik 2011 műsorából.