RTL KLUB Csillag születik 3

Nézd a RTL KLUB Csillag születik 3 adásait!

Csillag születik - A válogatás 2011 20.30

2011-ben is folytatódik a Csillag születik, Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutató show-műsora az RTL Klubon A Csillag születik-et Ördög Nóra és Nagy Sándor vezeti. Zsűri: Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Fáy Miklós és Szirtes Tamás

Csisz zsűritagok

RTL KLUBCsillag születik 3 zsűritagok

Nagyon szeretem ezt a műsort, és örültem neki, hogy ismét felkértek a zsűrizésre – mondta Hernádi Judit.
Mit jelent számodra a Csillag születik?Nagyon szeretem ezt a műsort, és örültem neki, hogy ismét felkértek a zsűrizésre. Már csak azért is, mert mindez remek visszaigazolása volt, hogy jól működött ez a négy ember együtt. A Csillag születik egy olyan showműsor, amely produktumot mutat fel. Lehetőséget ad a fiataloknak, hogy megmutassák, miben tehetségesek, aztán már csak rajtuk múlik, hogy ki, mire használja ezt az ismertséget. Sok időt töltöttem a műsoron kívül is a versenyzőkkel, gondolkodtam rajtuk, a produkcióikon. Igyekeztem mindig jól meggondolni a döntéseim, remélem senkit nem bántottam meg. Bár emlékszem, volt egy produkció, egy vérfarkasos történetet táncoltak el a Bad Boyzos fiúk. Akkor estek ki, és volt, aki engem okolt emiatt. De mit csináljak, ha az nem tetszett?
Volt olyan, akit viszont sajnáltál, hogy kiesett?
Csikó Szabi az elődöntőben első nekifutásra kiesett, csak a zsűri hosszas tanakodása után jutott tovább. Megérte, hiszen ő lett az egyik döntősünk. Volt egy rúdtáncos lány is, bár a nézők nem szavazták be az élő műsorba, így nem volt részem a kiesésében. Remélem azért megérte neki, hogy megmutatta magát a műsorban!
Akinek ekkora rutinja van, izgul a műsorok előtt?
Megpróbáltam nem ideges lenni, de azért egy élő adás mégis más. Én is féltem egy kicsit az élő show-któl.
Van olyan kategória, amelyik különösen kedves a szívednek?
Általában az „egyéb” az, amelyiknek nagyon tudok örülni. Volt egy repülős fiú, a nevekkel mindig hadilábon álltam (Inzsöl Gyula), őt egyszerűen imádtam! Nagyon tetszett és szórakoztatott Veres Robi is, mindig csodáltam, hogy miket tudott rögtönözni. Az ő pályafutását azóta is igyekszem figyelemmel kísérni, szeretném, ha jó élete lenne.
Hernádi Judit életrajza
1974 óta aktív a pályán, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész.
Karriere a Vígszínházban indult, 1986 óta szabadfoglalkozású művész kis megszakítással – 1992-1994 között a Művész Színház társulatának tagja volt. Kedvelt színésznő, számos filmben szerepelt, emellett rendszeresen látható politikai-közéleti kabarékban, paródiaműsorokban (Heti Hetes, Gálvölgyi Show, Bajor Show, Szeszélyes évszakok).
Lánya, aki okleveles alkalmazott grafikus, énekesként is közreműködött a Balkán Fanatikban, valamint 2006-tól 2008-ig a Cenobite nevű együttes énekesnője volt. 2010. áprilisában a lányával együtt lépnek fel a Thália Színházban az Egy színésznő lánya című darabban, amely Verebes István Maya című, Hernádi Juditról szóló könyve alapján készült. Lemezei: Ráadás (2006), Kernádi (2001) - Kern Andrással közösen, Levetett blues (1997), Fehéren-feketén (1983), Sohase mondd (1982)
Díjak és kitüntetések: Varsányi Irén-emlékgyűrű(1983), Jászai Mari-díj (1986), Erzsébet-díj (1992), Déryné-díj (1993), Filmkritikusok Díja (1996), Érdemes művész (1998), Déri János-díj (2002), Radnóti Miklós-díj (2002), Súgó Csiga díj (2002), A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2007)
Tavaly novemberben nevét és aláírását adta ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben 27 ismert és sikeres nő a nők méltó közéleti szerepvállalását szorgalmazta.

„A 2009-es Csillag születik egy nagyon jól sikerült műsor volt, számtalan tehetséget sikerült megmutatnunk az országnak, akik azóta megtalálták helyüket és sikereket érnek el.”
Mit jelent számodra a Csillag születik és mit gondoltál, amikor felkértek a harmadik széria zsűrizésére? A 2009-es Csillag születik egy nagyon jól sikerült műsor volt, számtalan tehetséget sikerült megmutatnunk az országnak, akik azóta megtalálták helyüket és sikereket érnek el. Jó érzés tudni, hogy talán mi is részei vagyunk egy sikeres pályafutás elindulásának.
Mindenre fel tudtak készíteni a műsor készítői, amikor az előző Csillag születikre felkértek?
Mindenre természetesen nem tudtak, de most könnyebb dolgom lesz, hiszen tudom, mire kell számítani. A kezdeti ijedtség az ismeretlen miatt mára elmúlt, ma már tudom, mire kell figyelni és mire lehet számítani a műsor során.
Volt olyan döntésed, pontszámod, amit megbántál?
Mindent úgy tennék és mondanék most is, ahogy a legutóbbi széria adásaiban tettem. Bár olykor bántó vagy rossz lehet egy-egy kritika, de csak akkor van értelme a zsűrizésnek, ha őszinték vagyunk a versenyzőkhöz. Most is így teszek majd. A legnehezebb talán az volt, hogy miközben egyre jobban megkedveltük és megismertük a döntősöket, egyre nehezebb volt negatívumot mondani nekik, ha a helyzet úgy kívánta.
Gyakran éri vád a televíziós tehetségkutatókat, hogy felesleges ennyi ilyen műsor mert nem fér el ennyi új tehetség a magyar piacon. Te mit gondolsz erről a véleményről?
Lehetőséget ad olyanoknak, akik másként nem tudnák megmutatni a tehetségüket. Külföldön sokkal több lehetőség van erre, Magyarországon csak ezek a műsorok adnak erre módot.
Oroszlán Szonja életrajza
1996 óta van a pályán, 1996-ban a bostoni Berklee College of Music, 1998-ban New Yorkban a Dráma Akadémia kurzusára járt, közben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait operett- musical színész szakon, ahol 2001-ben diplomázott. Másoddiplomáját az ELTE Bölcsészkarán, kulturális menedzser képzésén szerezte. 1993-1997 között a Cool Miners énekese, 1996-1997-ben a kecskeméti Katona József Színháznál , majd 2000-2004-ig a Vígszínháznál és a Pesti Színháznál játszott, 2005 óta a Madách- és a Centrál Színházban játszik.
Díjak: VOXCAR - legjobb magyar betétdal (Vetkőzés), Gundel művészeti díj - legjobb magyar fiatal színész, Aranylemez - Valami Amerika, Beau Monde Magazin - Különdíj, Story Ötcsillag-díj - az év színésznője, Ikarus Díj - Berlinale Shooting Star Program - Berlin, Súgó Csiga-díj - legjobb színpadi színész, VOXCAR - legjobb magyar színésznő, CINEMAX - Phoenix-díj - legkedveltebb színésznő, nézők szavazata alapján, Story Ötcsillag-díj - az év színésznője, Story Ötcsillag-díj – különdíj, Csillagok Fala, Cosmo Díj - legjobb színésznő és a Best of Best, 2008. augusztus 20. - állami kitüntetés, Arany Érdemkereszt, Glamour Díj - legjobb színésznő
Hobbija: utazás (utazási blogot vezet Mondja Szonja címen), a lovaglás és a Bikram-jóga

A tehetség, megfelelő segítséggel felszínre hozható és tovább alakítható – vallja Szirtes Tamás.
Mire gondolt, amikor ismét felkérték a Csillag születik zsűrizésére?Örültem neki, hiszen ez egy visszaigazolás is volt, hogy nem tévedett a zsűri és talán a nézők is szerettek vagy legalábbis elfogadtak bennünket. Annak ellenére, hogy számos tehetségkutató van a hazai televíziókban, ez a műsor nagyon jó és szerethető, remek lehetőséget ad arra, hogy a tehetségek megmutassák magukat. A tehetség, megfelelő segítséggel felszínre hozható és tovább alakítható. Számomra öröm és nagyszerű érzés közreműködni egy ilyen nemes feladatban.
Mi volt a legnehezebb, amelyre korábban a műsor készítői nem tudták felkészíteni?
Nagyon nehéz volt megszokni a vélemények rövid megfogalmazását, amely elengedhetetlen egy élő műsorban. Aztán, ahogy egyre több élő adáson voltunk túl, ebben is rutint szereztünk. A színházban egészen más a ritmus, több idő van egy reakcióra, egy vélemény megfogalmazására, a televíziózásban viszont más fajta dinamizmusra van szükség.
A Csillag születik a tehetség sokszínűségét hirdeti, egymástól teljesen eltérő kategóriákban ad lehetőséget a bemutatkozásra. Önnek volt kedvence az előző szériában?
Általában a mozgásművészet csodálattal tölt el, minden, ami tánc, az nagy érdeklődést vált ki belőlem. Érdekes volt, hogy mennyi hip-hop, streetdance táncos jelentkezett. Kíváncsian várom, milyen új műfajok terjedtek el vagy születtek az elmúlt alig egy évben ezen a területen.
Szirtes Tamás életrajza
Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színházi rendező, színigazgató. 1968-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1968-tól 1972-ig a József Attila Színház, 1972-1973-ban a Miskolci Nemzeti Színház, 1973 óta pedig a Madách Színházban dolgozik rendezőként. 1977 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Főiskola színházhallgatóinak tanára és egyetemi docens. 2004. február 1-jétől a Madách Színház Kht. ügyvezető igazgatója. Felesége Liska Zsuzsa színésznő, akivel 1970-ben kötött házasságot. Két gyermekük van: Krisztina (1972) és András (1973).
Díjai: Első Veszprémi Televíziós Fesztivál-Első díj (1974), Jászai Mari-díj, A Magyar Köztársaság Érdemkeresztje (1998), Pro Urbe Budapestért-díj (2006), Nádasdy Kálmán-díj (2008), Kossuth-díj (2009)

Azt a dalt, azt a sort, „Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim” csak István énekelhette el.
Mire gondoltál, amikor ismét felkértek a jól megszokott zsűritagokkal az újabb szériára?Megörültem és megijedtem. Örültem, mert szép a feladat, és féltem - talán nem is múlt időben -, mert az előző sorozaton mintha áldás lett volna. Az ember fél visszamenni oda, ahol egyszer már jól érezte magát.
Megbántál egyetlen pontszámot, véleményt, kritikát a Csillag Születik 2 alatt?
Nem, de nem azért, mert én mindig tökéletesen döntök, hanem úgy érzem, abban a pillanatban az a pontszám, vélemény, kritika volt a legjobb, amit adhattam vagy mondhattam. Azért adtam valakinek mondjuk nulla vagy három pontot, mert éppen akkor annyira tartottam a teljesítményét. Természetesen nem szándékosan bántottam meg valakit, ha esetleg így is történt. Nem bántam meg éppen ezért semmit az előző szériás tevékenységemből.
Melyik volt a műsor legemlékezetesebb pillanata?
Amikor Tabáni István elsírta magát, az a műsor egyik emlékezetes pillanata volt. Azt a dalt, azt a sort, „Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim” csak István énekelhette el. Még ma is a fejemben van a Fényév távolság, ahogy előadta. Megilletődtem én is. Utána sok paródiában szerepelt emiatt, pedig nagyon emberi pillanata volt a műsornak.
Voltak gyermekkorodban előadói ambícióid?
Semmilyen művészi hajlamom nem volt, nem egy csalódott művészlélek vagyok, aki kritikák írásában éli ki magát. Egy dolgot tudtam csupán, hogy nem akarok ügyvéd lenni. Bár elvégeztem az egyetemet, de onnantól egy percet sem foglalkoztam ezzel a pályával.
Fáy Miklós életrajza
Újságíró, zene-, film- és színikritikus, publicista. Fáy Miklós kritikus Budapesten született 1964-ben. Az ELTE Jogtudományi Karán 1988-ban diplomázott. 1994 óta a Népszabadság munkatársa, emellett az Élet és Irodalomban, a Pesti Műsorban, valamint a Mozgó Világban jelennek meg cikkei. Wittman fiúk néven gasztronómiai kritikákat is ír. Az ország legismertebb zenekritikusaként kíméletlenül őszinte szavaival többször kívívta már a zenészek és kritikusok felháborodását.
A Minőségi Újságírásért díj díjazottjaként szakmájáról így nyilatkozott „Kritikusnak lenni a legjobb dolog a világon”. Pályája kezdetétől fogva támadja őt a zenészszakma. Évekkel ezelőtt a Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság szankciót fontolgatott. Legutóbb - Schiff András zongoraművészről szóló Népszabadság-beli kritikája miatt - nyílt levélben tiltakozott kilenc kollégája. Többek között azt írták: „felelősségérzet vezérli a kritikust abban, hogy véleményének kifejtése ne csapjon át az emberi méltóság megsértésébe”. (Azt írta, felnőttkort kihagyó, kopaszodó kisgyermek – Schiff András.) Nem vágyik rá, hogy a zenei élet főszereplője legyen. Vigyáz a függetlenségére, igaz, sosem fogadta el a zenei élet.
RTL KLUBCsillag születik 3 zsűritagok bemutatása.
HERNÁDI JUDIT
Csoport: Zsűri
Születési dátum: 1956
Lakóhely:
Horoszkóp: Kos
1974 óta aktív a pályán, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész.
Karriere a Vígszínházban indult, 1986 óta szabadfoglalkozású művész kis megszakítással – 1992-1994 között a Művész Színház társulatának tagja volt. Kedvelt színésznő, számos filmben szerepelt, emellett rendszeresen látható politikai-közéleti kabarékban, paródiaműsorokban (Heti Hetes, Gálvölgyi Show, Bajor Show, Szeszélyes évszakok).
Lánya, aki okleveles alkalmazott grafikus, énekesként is közreműködött a Balkán Fanatikban, valamint 2006-tól 2008-ig a Cenobite nevű együttes énekesnője volt. 2010. áprilisában a lányával együtt lépnek fel a Thália Színházban az Egy színésznő lánya című darabban, amely Verebes István Maya című, Hernádi Juditról szóló könyve alapján készült. Lemezei: Ráadás (2006), Kernádi (2001) - Kern Andrással közösen, Levetett blues (1997), Fehéren-feketén (1983), Sohase mondd (1982)

Díjak és kitüntetések: Varsányi Irén-emlékgyűrű(1983), Jászai Mari-díj (1986), Erzsébet-díj (1992), Déryné-díj (1993), Filmkritikusok Díja (1996), Érdemes művész (1998), Déri János-díj (2002), Radnóti Miklós-díj (2002), Súgó Csiga díj (2002), A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2007)
Tavaly novemberben nevét és aláírását adta ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben 27 ismert és sikeres nő a nők méltó közéleti szerepvállalását szorgalmazta.
OROSZLÁN SZONJA
Csoport: Zsűri
Születési dátum: 1977
Lakóhely:
Horoszkóp: Bak
1996 óta van a pályán, 1996-ban a bostoni Berklee College of Music, 1998-ban New Yorkban a Dráma Akadémia kurzusára járt, közben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait operett- musical színész szakon, ahol 2001-ben diplomázott.
Másoddiplomáját az ELTE Bölcsészkarán, kulturális menedzser képzésén szerezte. 1993-1997 között a Cool Miners énekese, 1996-1997-ben a kecskeméti Katona József Színháznál , majd 2000-2004-ig a Vígszínháznál és a Pesti Színháznál játszott, 2005 óta a Madách- és a Centrál Színházban játszik.

Díjak: VOXCAR - legjobb magyar betétdal (Vetkőzés), Gundel művészeti díj - legjobb magyar fiatal színész, Aranylemez - Valami Amerika, Beau Monde Magazin - Különdíj, Story Ötcsillag-díj - az év színésznője, Ikarus Díj - Berlinale Shooting Star Program - Berlin, Súgó Csiga-díj - legjobb színpadi színész, VOXCAR - legjobb magyar színésznő, CINEMAX - Phoenix-díj - legkedveltebb színésznő, nézők szavazata alapján, Story Ötcsillag-díj - az év színésznője, Story Ötcsillag-díj – különdíj, Csillagok Fala, Cosmo Díj - legjobb színésznő és a Best of Best, 2008. augusztus 20. - állami kitüntetés, Arany Érdemkereszt, Glamour Díj - legjobb színésznő

Hobbija: utazás (utazási blogot vezet Mondja Szonja címen), a lovaglás és a Bikram-jóga
SZIRTES TAMÁS
Csoport: Zsűri
Születési dátum: 1945
Lakóhely:
Horoszkóp: Bak
Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színházi rendező, színigazgató.
1968-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1968-tól 1972-ig a József Attila Színház, 1972-1973-ban a Miskolci Nemzeti Színház, 1973 óta pedig a Madách Színházban dolgozik rendezőként. 1977 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Főiskola színházhallgatóinak tanára és egyetemi docens. 2004. február 1-jétől a Madách Színház Kht. ügyvezető igazgatója. Felesége Liska Zsuzsa színésznő, akivel 1970-ben kötött házasságot. Két gyermekük van: Krisztina (1972) és András (1973).

Díjai: Első Veszprémi Televíziós Fesztivál-Első díj (1974), Jászai Mari-díj, A Magyar Köztársaság Érdemkeresztje (1998), Pro Urbe Budapestért-díj (2006), Nádasdy Kálmán-díj (2008), Kossuth-díj (2009).
FÁY MIKLÓS
Csoport: Zsűri
Születési dátum: 1964
Lakóhely: Budapest
Horoszkóp: Kos
Újságíró, zene-, film- és színikritikus, publicista.
Fáy Miklós kritikus Budapesten született 1964-ben. Az ELTE Jogtudományi Karán 1988-ban diplomázott. 1994 óta a Népszabadság munkatársa, emellett az Élet és Irodalomban, a Pesti Műsorban, valamint a Mozgó Világban jelennek meg cikkei. Wittman fiúk néven gasztronómiai kritikákat is ír. Az ország legismertebb zenekritikusaként kíméletlenül őszinte szavaival többször kívívta már a zenészek és kritikusok felháborodását.

A Minőségi Újságírásért díj díjazottjaként szakmájáról így nyilatkozott „Kritikusnak lenni a legjobb dolog a világon”. Pályája kezdetétől fogva támadja őt a zenészszakma. Évekkel ezelőtt a Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság szankciót fontolgatott. Legutóbb - Schiff András zongoraművészről szóló Népszabadság-beli kritikája miatt - nyílt levélben tiltakozott kilenc kollégája. Többek között azt írták: „felelősségérzet vezérli a kritikust abban, hogy véleményének kifejtése ne csapjon át az emberi méltóság megsértésébe”. (Azt írta, felnőttkort kihagyó, kopaszodó kisgyermek – Schiff András.) Nem vágyik rá, hogy a zenei élet főszereplője legyen. Vigyáz a függetlenségére, igaz, sosem fogadta el a zenei élet.