RTL KLUB Csillag születik 3

Nézd a RTL KLUB Csillag születik 3 adásait!

Csillag születik - A válogatás 2011 20.30

2011-ben is folytatódik a Csillag születik, Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutató show-műsora az RTL Klubon A Csillag születik-et Ördög Nóra és Nagy Sándor vezeti. Zsűri: Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Fáy Miklós és Szirtes Tamás

Hernádi Judit megjósolta László Attila győzelmét
"Még az is lehet, hogy megnyeri" - csúszott ki a színésznő szájából a székely énekes legelső előadása után. A jóslat bevált, mindemellett a Velvet kommentboxában éles vita alakult ki amiatt, hogy megint egy határon túli nyert tehetségkutató versenyt.
László Attila Csillag Születik 2011 győztese
Az eddigi tendenciát követve ismét egy határon túli versenyző nyerte meg az idei szezon utolsó tehetségkutató versenyét – ráadásul László Attila győzelmét még Hernádi Judit is megjósolta. A Kézdivásárhelyről érkezett énekes a legelső alkalommal nagy meglepetéssel szolgált mindenki számára: ízes székely tájszólása után kifogástalan magyar kiejtéssel énekelte el Máté Péter egyik számát, amit a közönség hatalmas ovációval fogadott.

"Még az is lehet, hogy megnyeri"

"Nagyon édes volt és olyan meglepő volt" – jegyezte meg Fáy Miklós, amikor Lászlóval már a két műsorvezető beszélgetett a színfalak mögött – az ő szájából ilyen dícséretet hallani egyébként csaknem olyan meglepő volt, mint a versenyző produkciója. "Még az is lehet, hogy megnyeri" – súgta oda Hernádi Judit Szirtes Tamásnak. "Igen, ebben van egy győztes" – értett vele egyet a színigazgató.
A jóslat bejött, bár sokan úgy vélik, László legnagyobb ütőkártyája nem kifejezetten ének- és zongoratudása volt, hanem a finálé kortesbeszédében elhangzott trianonozása. Az élő adásban az énekes ugyanis kiemelte, dupla öröm számára, hogy pont június 4-én állhat magyar színpadon, hiszen ezen a napon szabdalták szét Magyarországot, amiért ő sem élhet hazája területén.

Kommentelők harca

"Ma van a Trianon emléknap (vagy mi?) és pont egy határon túli nyert (már megint!)" – fakadt ki az egyik kommentelő. "Szerintem nem is kellene az ilyen tehetségkutatókban (X Factor, Megasztár, CSISZ) határon belülről indulni. Mindig van pont 1 határon túli és pont az nyer! Egyszer írtam ezt így le, hogy "már megint egy határon túli nyert" és meg is kaptam a magamét, hogy "jaj, de szegény nem tehet arról, hogy oda született" meg "nem vagyok magyar" stb... De KÖNYÖRGÖM ez most egy adományozó műsor vagy "támogassuk a határon túliakat"... vagy egy tehetségkutató??? Semmi bajom a határon túliakkal, de az utóbbi időben csak szinte ők nyernek (Király Linda öccse, Rúzsa/Rózsa Magdi, Tolvaj lány, mindentmegmondómesemondó fiú...)"
A teóriával természetesen a hozzászólók nagy százaléka nem ért egyet: "Király Viktor egy Amerikában élő magyar volt, semmi köze nem volt a Kárpát-medencei magyarsághoz, Rúzsa Magdi és László Attila páratlan tehetség. Nem adományból kapták, hanem mert tehetségesek. Mint, ahogy Szabó Ádám is, és a többi döntős is" – írta a Velvet olvasója.
"Szabó Ádám világklasszis, de ennek ellenére örömmel telt, hogy Trianon évfordulóján a szinte színmagyar Kézdivásárhely, és a határon túli magyarok kaptak egy kis vigaszt. Ezt, mi anyaországiak nem nagyon érthetjük meg, max aki járt már Székelyföldön és Erdélyben, és tudja mit jelent magyarnak lenni ott" – írta egy másik hozzászóló. A kommentboxban azóta is éles a vita.