RTL KLUB Csillag születik 3

Nézd a RTL KLUB Csillag születik 3 adásait!

Csillag születik - A válogatás 2011 20.30

2011-ben is folytatódik a Csillag születik, Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutató show-műsora az RTL Klubon A Csillag születik-et Ördög Nóra és Nagy Sándor vezeti. Zsűri: Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Fáy Miklós és Szirtes Tamás

Csillag Születik 2012 - Mészáros János Elek győzött

A ma esti fináléba Szirota Jennifer, Mészáros János Elek és a Quantum XXL jutott, akik több fordulóban bizonyítottak, hogy elnyerjék a televízió képernyői előtt ülők szavazatait.Ma este ugyanis a zsűri már csak véleményt mondhatott, de a győztes kiválasztását nem befolyásolhatta.
Pedig Pokorni Liának, Hajós Andrásnak, Hernádi Juditnak és Puzsér Róbertnek biztos lett volna kedvence most is, hiszen ők a kezdetektől résztvevői a kiscsillagok boldogulásával. Bár a végeredményt nem befolyásolhatják, pontozni ezúttal is fognak, és a véleményüket is elmondják. Ez nyilván Puzsér Róbert kedvelőinek jelent végtelen nagy örömöt. Hanem a legtehetségesebb kiscsillagok, akik adásról adásra bizonyították tehetésüket, és most a végső megmérettetésre készülnek. Szirota Jennifernek, Mészáros János Eleknek és a Quantum XXL-nek ezen az estén egy önálló produkcióval, és egy sztárvendég oldalán kell megmutatnia magát azért, hogy megnyerje a főnyereményt: havi egymillió forintot egy éven át, egy autót és egy kétszemélyes utazást!
Az első kört a verseny finalista tánccsapata, a Quantum XXL kezdte. A srácok már biztosan nyertek, hiszen elmondhatják magukról, hogy a versenysorozat egyetlen táncos csapata, aki képes volt a döntők döntőjéig eljutni. Ehhez talán hozzájárult a srácok hozzátartozóinak támogatása is, akik a nagy esemény előtt meglátogatták kedvenceiket. Ki csilis csirkét, ki főzeléket fogkrémmel kapott, és volt, akihez gyermekét vitték el látogatóba. Ez nyilvánvalóan hatalmas löketet adott a táncosoknak, akik pályafutásuk eddigi legjobb, legütősebb, legérdekesebb koreográfiáját állították össze Superhero címmel.
Hernádi Judit csodálatosnak nevezte a srácokat, és felhívta a figyelmet, hogy ezek az emberek csak akkor lehetnek sikeresek, csak csapatként dolgoznak, és egymásra figyelve működnek együtt. A színművésznő szerint ez az ő titkuk, ezért kedveli őket. Puzsér Róbert folytatva a gondolatmenetet azt mondta: „Szirota Jennifer és Mészáros János Elek két hakniképes előadó Magyarországon, ti nemzetközi színvonalú előadók vagytok. A különbség nagyságrendnyi.”
A zsűri nyilvánvalóan rajong a csapatért, pontszámuk: 38.
Szirota Jennifer az RTL Klub nagy visszatérője, aki először az X-Faktorban próbálkozott, ott azonban nem tartották elég erősnek a versenyhez. Idén a Csillag Születik zsűrije bizalmat szavazott neki, úgy érezték, Jennifer felnőtt a feladathoz, és már nem fog összeomlani a verseny súlya alatt. Őt az idei X-Faktor második helyezettje, Muri Enikő látogatta meg, aki mondhatni ugyanazon az úton ment keresztül, mint a kiscsillag.
Pokorni Lia nagyon nehéznek nevezte a Jennifer által énekelt slágert, de megjegyezte, hogy vannak dalok, amiknek a mondanivalóját nem kell feltétlen megtapasztalni, elég átérezni. És ez Jennifernek most sikerült. Hernádi Judit szerint van egyfajta biztonság Jennifer hangjában, de ott van a bizonytalanság is a lányban, amit a színművésznő időnként észrevesz. Puzsér Róbert hónapok óta figyeli a lányt, látja, hogy mindenáron győzni akar, de szerinte nem szabad mindent egy lapra feltenni, kell, hogy legyen az embernek B-terve. Azt tanácsolta neki, menjen egyetemre, tanuljon tovább és mellette énekeljen. Mert ha van egy B-terve, és nem az éneklésre tesz fel mindent, akkor nem lesz olyan görcsös, az éneklés is jobban megy majd neki. Jennifer pontszáma: 36.
Mészáros János Elek tevékenységét Puzsér Róbert kultúrmissziónak nevezte. Azt azonban nem ismerte el, hogy János operaénekes lenne, azt mondta, csak egy jó dalénekes. Tény, hogy a férfi nem rendelkezik operaénekesi végzettséggel, és az előadásai során is volt, hogy találtak benne kivetnivalót. A mély hangok nem igazán mennek neki, de ez azt hiszem inkább csak szőrszálhasogatás, mert összességében véve fenomenális tehetség ő. Hajós András megjegyezte, hogy amikor Jánosból csak érződik a hitvallása, akkor az inkább átjön, mintha énekelve kimondaná, mint most. Puzsér Róbert azt mondta: János nem feltétlen az énektudása miatt van most itt, szerinte inkább a karaktere a nyerő. Kimondta, hogy Szirota Jennifer jobb énekes, mint ő, és szerinte nem feltétlen neki kellene megnyerni a versenyt. Pokorni Lia véleménye az, hogy János esetében a dalválasztás befolyásolja leginkább a produkció szerethetőségét. És a Művészhimnusz „cukrossá” tette az előadást, ami összesen 33 pontot ért.
Ezzel az első kör a végére ért, de még mielőtt a második kör kezdetét venné, színpadon a Csillag Születi legnépszerűbb tánccsoportjai: a Dance All Stars, az Appril Project, a Bad Boyz, a No Comment és a 4 For Dance!
A második körben a főszereplők produkcióját sztárvendégek színesítik majd, de addig is még egy vendégprodukció: Kocsis Tibor és Janicsák Veca egy meglepően érdekes fellépéssel. A dal maga hanyagolható volt, de a látvány elképesztő, és egyedi!
A második kört Mészáros János Elek kezdte, aki nem csak Puzsér Róbert szerint végez kultúrmissziót, de ő is örömmel vállalja ezt a szerepet. Hiszi, hogy a kultúránkat nekünk magunknak kell ápolni, hiszen azt helyettünk senki nem fogja megtenni. Ennek ellenére ebben a körben János kicsit háttérbe szorította a kultúrmissziót, hogy Tabáni Istvánnal énekelje el a Queen egyik legnagyobb slágerét, a Who Wants to Live Forevert. Talán ezt kihagyhatta volna…
Pokorni Lia szerint sokkal több dolog derült ki most Jánosról, mint korábban. Bizonyos pillanatokban azt érezte, hogy könnyen megríkathatta volna. Hajós András szerint nyitottságot mutatott az énekes, Hernádi Judit pedig magára volt most büszke. Azért, mert korábban Tabáni nyert, és most ő együtt szívesen nézte a két énekest. Puzsér Róbert ismét jó tanácsokat osztogatott: legfontosabb az egészség, soha ne énekeljen operettet, soha ne énekeljen magyar nótát. Azt kérte tőle, énekeljen magyar népdalt és operát. Mészáros János Elek 36 pontot kapott.
Szirota Jennifer a Belmondo zenekar frontembere, Czutor Zoltán oldalán adta elő az Evanescence együttes legnagyobb slágerét, a Bring Me To Life-ot. Bár ne tette volna... Habár Jennifer a tőle megszokott energiával tombolt, duettpartnere gyenge angol kiejtése és művi keménysége gagyivá rombolta a produkcuót. Szerintem. Mert a zsűri mint mindig, most is el volt ragadtatva.
Hajós András szerint Jennifer jól állta a sarat a testes, nagy hangú férfi oldalán, ő örömmel nézi, hogy a lány egyre inkább fegyverként használja a hangját. Hernádi Judit véleménye szerint jól áll neki egy férfi, Puzsér Róbert pedig ismét tanácsokat osztogatott. Mint mondta: egy énekverseny megnyeréséhez elég, hogy Jennifer több műfajban megmutatja magát, de egy karrierhez ez kevés. Azt tanácsolta neki, hogy válasszon egy műfajt, lehetőleg a jazzt, és tartson ki mellette. 37 pont Szirota Jennifer eredménye.
A Quantum XXL az Face Team-mel kiegészülve lépett színpadra a második körben, Puzsér Róbert legnagyobb örömére. Hajós András szerint a produkció „tiszta Amerika volt”, Hernádi Judit pedig azt mondta: rá szokott a srácokra, és bár ma este biztosan 10 pontot ad mindenkinek, arról biztosította a srácokat, hogy nekik mindenképpen megadná ezt a számot. A srácok pontszáma: 39, Puzsér Róbert első és azt hiszem utolsó 9 pontjával.
Ezzel a második körnek is vége, ami azt jelenti, hogy most már csak a szórakoz(tat)ásé és a szavazatoké a főszerep. Szórakoz(tat)ás címszó alatt a Gringo Star adta elő legújabb slágerét. Ezt követően a döntős kiscsillagok újra közös produkcióval álltak színpadra, mintegy bizonyítva, hogy helyük volt a Csillag Születikben.
A szavazás még tart, de már csak egy percig. Ez azt jelenti, hogy perceken belül megtudjuk a végeredményt. Egy produkció nagyon fog örülni, míg a másik kettő talán kissé szomorúan, de mindenképpen a Csillag születik finalistájaként fogja befejezni a versenyt. És ezt már csakis a nézők döntik el. Bár a zsűri szavazott, nem ők döntenek.
És a végeredmény – megvan. Hamarosan Ördög Nóri és Lilu elmondja, ki nyeri a 12 milliót, az autót és az utazást.
A nézői szavazatok alapján, aki mindezt megnyerte, tehát 2012-ben a Csillag Születik nyertese: Mészáros János Elek!
A kultúrmisszió vezetője kapja a havi egymilliót egy éven át, az autót és az utazást! Szirota Jennifer és a Quantum XXL a fináléban fejezte be a versenyt.

Ezzel a Csillag Születik 2012-es szériája véget ért.