RTL KLUB Csillag születik 3

Nézd a RTL KLUB Csillag születik 3 adásait!

Csillag születik - A válogatás 2011 20.30

2011-ben is folytatódik a Csillag születik, Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutató show-műsora az RTL Klubon A Csillag születik-et Ördög Nóra és Nagy Sándor vezeti. Zsűri: Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Fáy Miklós és Szirtes Tamás

Csillag Születik 2012 - Hajós András: Örülök, hogy az RTL Klub bevállalós

Az Emil Rulez frontembere nem volt képernyőn ősz óta, de most visszatér a Heti Hetes-ben, és az RTL Klub beültette a Csillag Születik zsűrijébe. Büszke a csatornára, hogy a konfliktusosabb, szókimondó Puzsér Róbertet is felvállalja a show. Hajós abban bízik, hogy egyszer lesz majd olyan tehetségkutató is, ahol mindenki csak saját dalokkal próbálkozhat.
Ingyenes apróhirdetés, akár 1 perc is! NEThirdetes.com
Több RTL-es műsorban voltál már. Egy ilyen Csillag Születik-zsűrizés előtt is részt kell venni castingon, vagy már tudják, milyen vagy?
Volt egy hosszú castingfolyamat, ahol megnézték, hogy adott helyzetben hogyan működik valaki, milyen az interakció a zsűribe behívott emberek közt. Ilyen mindig van az RTL-nél, úgyhogy most is sok emberrel együtt ücsörögtem hosszan, internetről néztünk felvételeket, külföldi műsorokat, fellépőket kommentáltunk.
A zsűritagok közül Hernádi Juditot ismerted leginkább?
Szinte fel sem tűnt, hogy ott van a felvételen, mert olyan sokat voltunk egy társaságban, a Heti Hetes stúdiójában. Igaz, ott mindig van pár vicces férfi közöttünk, de így, hogy mellette ülök, sokkal jobb, mert egy szuszogásból, vállmozdulatból, gesztusból már tudom, hogy szólni akar épp. Pokorny Liát is ismertem, forgattunk együtt a Beugró-ban, ahova engem is elhívtak... remek móka volt. Liát rádióműsorban is hallgattam, akárcsak Puzsér Róbertet, aki a Rádió Caféban volt műsorvezető, mint én.
Puzsér merész választásnak tűnik erre a show-ra.
Én nagyon örülök neki, és büszke vagyok rá, hogy az RTL Klub mer bevállalós lenni, nem csak az ismert körökből válogat embert műsorai zsűrijébe. Puzsér okos pali, nem tudom, a keménysége, amit felvállalt, milyen ember benyomását kelti majd. Nem egy konfliktuskerülő ember, és még talán szereti is, ha nagyot szól valami. Nagyon izgulok érte, nehogy megutálják a beszólások miatt.
Te nem szóltál be?
Voltak és lesznek szélsőséges véleményeink is. Én kevéssé szeretek direktbe, keményen beszélni emberekkel, nem szeretek bántani senkit. Ennek ellenére én is okoztam könnyeket. Így lesz érdekes a zsűri, nagyon különbözőek vagyunk, és ez nagyon határozottan ki is jön.
A két női zsűritag közül ki volt a tapintatosabb?
Juci volt egy kicsit keményebb a lányok közül, Lia egy fokkal megengedőbb. Hernádi Judit már túl sokat látott ahhoz, hogy elnéző legyen, ő határozottabb alkat, keményebb, de még így is szelídebb, mint mi, fiúk.
Mennyire volt megterhelő a felvétel?
Reggeltől estig, néha éjfélig produkciókat néztünk, hallgattunk, a legtöbbször kifacsartan mentünk haza. A fáradtságtól néha bizonytalanok voltunk. Az ember ilyenkor kiesik a naptárból, ez nagyon kemény időszak.
Régi ismerősök is feltűntek? Nekem szomorú volt látni Fekete Jenőt például a 16 éves Megasztár-jelöltek között, amikor jó húsz éve már láttam a Fregattban zenélni, nagy sikerrel.
Egy valaki volt, aki közölte velem, hogy a Benne leszek a tévében! című műsorban szerepelt, azaz találkoztunk már, de őszintén szólva nem hagyott bennem mély nyomokat. Féltem attól én is, hogy máshonnan ismert, már látott profik érkeznek, hogy karrierjüknek újabb lendületet adjon a tévé, de az ő feltűnésük szerintem kevésbé izgalmas. Szerencsére jó értelemben vett amatőrök jöttek, akiknek ez volt az első nyilvános megmutatkozásuk. Ez izgalmasabbá tette a fellépést, nekik is volt tétje, plusz ott az öröm, ha felfedezünk egy tehetséges, de ismeretlen embert. Az pedig, hogy a tévéhez fordul korábban sikeres zenész, az világtrend. Ha valaki tehetségtelen, az ki fog derülni, ha jó, akkor megmarad.
A három Csillag Születik-győztesből kettő jóformán eltűnt, és Tabánitól sem hangos a sajtó. Mit gondolsz erről?
László Attila még nagyon fiatal, nem is baj. Nem tudom, hogy versenyképes lesz-e, de most jelent meg a lemeze. Igaz, a 21. században vagyunk: mi az, hogy lemez? File-ok vannak. Aki élő koncertközönséget össze tud gyűjteni, az tud megmaradni. Nem annyira vonzó életpálya itthon a zenészkarrier, szerintem csak az jön, aki kifejezetten erre vágyik.
Azért reméljük, nem csak énekesek lesznek.
Nagyon sok típusú produkciót láttunk, bűvészt, nagyon tehetséges stand-uposokat, sok táncost, illetve  komplett zenekarokat saját számokkal. Ők úgynevezett "zenét" játszanak, amit egyre kevesebbet hallani. Engem zenészként elsősorban a zenei rész mozgatott meg, ez érdekel, ebben is élek. Persze érdekes volt a kígyónő, az illuzionista, amitől az egész igen szórakoztató este, varieté lesz, de valahol mindig az énekes a legsikeresebb. Ez kicsit igazságtalan is, mert a táncosok színvonalasabbak szakmailag a saját területükön, mint az énekesek. Egyszerűen úgy, ahogy sokan énekelnek ezekben a műsorokban, azon a szinten nem lehet táncolni.
Az X-Faktor-ban is hamar kiesnek a csapatok. Itt is csak énekes szólista nyerhet?  Más műfajjal reménytelen a fődíj megszerzése?
Szerintem most még nem nyerhet csapat, erre meg kell érnie a televíziós kultúrának. Az eddigiek azt mutatják, a néző könnyebben azonosul egy fellépővel, mint egy csoporttal, talán a Csillag Születik-ben máshogy lesz.
Eredeti előadók lesznek?
A kiválasztásnak ebben a szakaszában könnyebb volt megítélni úgy valakit, ha ismert számot énekelt. A fellépő is tudta, hogy könnyebben belophatja magát a néző szívébe egy ismert dallal. Meggyőződésem, hogy senki nem tud olyan jól Madonna-számot énekeli, mint maga Madonna. Nem is vagyok a karaoke híve, és úgy láttam, Puzsér ugyanígy van vele. Nem is volt könnyű mindig a döntés: jött például egy versenyző saját számmal, amelyet hatásosan adott elő, de énekben, énekben, hangban nem volt annyira erős. Akkor mire figyeljen az ember, az előadásra vagy a hangra?
Tehát kevés a saját szerzeménnyel próbálkozó?
Nem itthonról fog elindulni az új trend, de az amerikai televíziózásban is ráunnak egyszer majd arra, hogy mások számát éneklik az ilyen tehetségkutatókban. Arra pedig emlékeztetném az olvasót, hogy azért volt táncdalfesztivál ebben az országban, ahol egyszerre indult a Hungária a Limbó hintó-val, Balázs Fecó a Homok a szélben című dallal, a KFT a Bábu vagy-gyal, és ott volt még Eszményi Viktoria, Soltész Rezső, Ullmann Mónika: mind nagy slágerrel jöttek, és a fellépők azóta is a szakma részei, persze teljes joggal. Szerintem tudna működni olyan tehetségkutató is, ahol mindenki csak saját szerzeménnyel rukkol elő.
Újra indul a Heti Hetes. Bíztál benne ősszel?
Bíztam benne, az RTL szokta tartani a szavát. Az eddigi 13 év önmagában is rekord, ki tudja, mennyi lehet még benne? Ez nem rajtunk múlik, és talán nem is a törzsközönségünkön. A televíziós trendek viszont ma másfelé mutatnak. Tehetségkutató, gameshow-k, reality, szexi fiatal testek (mondjuk, ilyen téren nálunk sincs gond:), ezekkel egyre nehezebb a lépést tartani, főleg egy kiélezett piaci környezetben. Bár bizonyos elemek átvételével mi is próbálkozunk, most tavasszal láthatják például a nézők a Civil Hetes szereplőit, azokat, akik az év eleji casting eredményeként  megpróbálkozhatnak beülni a székünkbe.
Milyen volt a felvétel?
Az első tavaszi felvétel pontosan olyan volt, mint minden eddigi. Összeszokott csapat vagyunk, nem kellett újra ismerkedni. Megdöbbentő inkább az volt, hogy a tisztelt közélet mennyire ugyanazt a verklit nyomja, mint novemberben, amikor elmentünk szünetre. Közel fél év alatt senki semmi újjal nem állt elő. Szinte beszólni is nehéz, de azért csak sikerülni fog.