RTL KLUB Csillag születik 3

Nézd a RTL KLUB Csillag születik 3 adásait!

Csillag születik - A válogatás 2011 20.30

2011-ben is folytatódik a Csillag születik, Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutató show-műsora az RTL Klubon A Csillag születik-et Ördög Nóra és Nagy Sándor vezeti. Zsűri: Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Fáy Miklós és Szirtes Tamás

Csillag Születik 2012 - Megmentik a Prügyi duót

Hiába tehetséges a Prügyi duó zongoristája, a tegnap este a versenytől búcsúzó fiú szülei alig tudják finanszírozni zenei tanulmányait. Babos Richárd, a Prügyi duó tizenhat éves, nehéz sorsú zongoristája és Dósa Krisztián immár egészen a legjobb hatig jutott a versenyben. Ricsi persze tudta, hogy egyszer a Csillag születik is véget ér, de a zenéléssel nem szeretne felhagyni. A Bors kiderítette: kínálkozna számára egy lehetőség, a Snétberger Zenei Tehetség Központ, ahol a névadó gitárművész bentlakásos oktatást biztosít ingyen a rászoruló fiatal roma zenészeknek, így esélyt kapnak, hogy a művészetükből éljenek. A felsőörsi suliba komoly felvételi vizsgával lehet bejutni, s évente csak hatvan diákot vesznek fel. Tavaly már kacérkodtam a felvételivel, de akkor még úgy éreztem, nem vagyok alkalmas rá. Ha a verseny véget ér, felkészülök, és beadom a jelentkezésemet. Van olyan ismerősöm, aki ebbe az iskolába jár, és csupa jót mesélt róla – árulta el Ricsi, aki tehát – úgy néz ki – bátorításunkra nekifut a felvételinek.
Kiderült, hogy a Snétberger központ munkatársai is követik a Csillag születiket.
Meg szoktuk nézni a tévés tehetségkutatókat, de a mi intézményünk célja nem a tehetségek felfedezése, hanem a gondozásuk. Hátrányos helyzetű, hangszeren játszó, fiatal roma tehetségeket keresünk, akiket hozzásegíthetünk karrierjük elindításához. Legközelebb jövő februárban lesznek meghallgatásaink országszerte, akkor kiválasztjuk a hatvan legtehetségesebb diákot, de a jelentkezéseket egész évben várjuk magyarázta megkeresésünkre Kőműves Judit, a Snétberger központ munkatársa.