RTL KLUB Csillag születik 3

Nézd a RTL KLUB Csillag születik 3 adásait!

Csillag születik - A válogatás 2011 20.30

2011-ben is folytatódik a Csillag születik, Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutató show-műsora az RTL Klubon A Csillag születik-et Ördög Nóra és Nagy Sándor vezeti. Zsűri: Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Fáy Miklós és Szirtes Tamás

Csillag Születik 2012 - Ki ez a Kárpule Ferenc?

Borsdaráló - Fejes Gábor
A szociálisan és emberileg roppant érzékeny Csillag születik mostani szériája is biztos kézzel megtalálta a maga lúzerét, akinek fiatal, lányos anyák és hochbejahr asszonyságok simogatnák meg az aranyos-bús fejecskéjét már most, az első szereplése után, ha tehetnék ténylegesen.
Kárpule Ferenc kábé a hatszázhuszonharmadik versenyző a ker. tévés tehetségkutatók történetében, akit úgy tartanak nyilván, mint aki vagy bejut a döntőbe és ott tovább menetelve országos hírnevet szerez magának, amit aztán majd pénzre válthat, vagy visszasüllyed a mélyszegénységbe, a reménytelenségbe, folytatja a kitaszítottak sanyarú életét, istenáldotta tehetsége ellenére.
Na most evvel a Ferenccel kapcsolatban is az ugrik be mindjárt, miután kisírta mindenki magát a Schindler listája-film John Williams-féle hegedűszólója után, hogy ez a szegény ember aztán hazamegy a nyomorúságos, fűtetlen otthonába, pirított grízen, meg hajába főtt krumplin él, esténként, gyertyafénynél a Twist Olivert vagy Martin Andersen-Nexő, dán kommunista író társadalombíráló regényeit, köztük is a Ditte, az ember lánya című, szívbe markoló történetét olvasgatja magányosan.
A Ferenc ezzel szemben jól elvan Újpest és Káposztesmegyer határában, panellakása mögött a Mogyoródi-patak csörgedez; szabadúszó zenésznek mondja magát, aki ünnepi rendezvényeken, festőművészek tárlatain és például a József Attila Színház operettgáláján, meg a MÁV- és a Dohnányi-szimfonikusokkal szólóhegedül, ha meghívják; amúgy meg aluljárókban játszik rendre (harcol is az utcazenészek jogaiért és jobb munkakörülményeiért), mert valamiből neki is meg kell élnie.
Facebook-profilja szerint (mert van az is neki) tiltakozik az új Alkotmány ellen, kedveli Izrel állam megalapítóját, Golda Meiert, Benjamin Netanyahut, Bajnai Gordont, a Vidám Vasárnapot, a Hit Gyülekezetét, (és persze a Gera Zolit), amúgy meg angolul, németül is beszél, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében végzett tíz évvel ezelőtt hegedűtanár, kamaraművész tanszakon, tehát képzettebb, mint a Mága Zoli.
Ennek tudatában az a kijelentés, ami a Puzsér Robi szájából hangzott el megindultan, hogy ez az ember “kinőtte az aluljárót”, egyszerűen baromság.
De így legalább sajnáljuk vállvetve...